zondag 31 maart 2013

Paascupcakes

Heeii!

het is pasen! Daarom heb ik deze lekkere traktatie gemaakt. Ik heb een schwarzwald recept nageboots. Dit is het uiteindelijk geworden:

Ik heb een slagroom toef gemaakt daarover een paaseitje en/of fondant roosje.
Pasen is voor mij ook een soort begin van de lente daarom heb ik het kleur gegeven door opvallende roosje bij te doen.
Laten we beginnen!
 
Nodig voor de cakejes:
- 3 eieren
- 250 gram zachte boter
- 225 gram basterdsuiker
- 125 ml melk
- 190 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram cacao
(ik kon hiermee veel cupcakes maken, ongeveer 25)
 
 
 
Nodig voor de garnering:
- 100 ml ongeklopte slagroom
- (beetje) suiker
- chocola (smaak naar keuze)
- kleine paaschocolaatjes (bijv paaseitjes, kopjes van konijnen)
- fondant
 
 
 
Zo gaan we het doen:
- verwarm de (elektrische) oven voor op 160`C
- Klop de eieren los, voeg basterdsuiker en boter toe en klop het tot een luchtig geheel.
- De melk, het bakmeel en de cacao erdoor. Klop het ongeveer 2 minuten.
- Doe de vormpjes in een bakvorm en vul ze tot ongeveer de helft met het deeg. Zet ze in de oven en bak ze 20 minuten.
- Haal de cakejes uit de oven (en bakvorm) en laat ze afkoelen.
In het begin voelen ze heel slapjes aan, maar als ze afgekoeld zijn, zijn ze harder geworden.
 
 
 
Garnering
- Doe de slagroom in een kom samen met een beetje suiker. Mix het tot de suiker is opgelost. Je weet nooit wanneer je genoeg suiker hebt, daarom moet je soms even proeven. Als je het goed vind klop je de slagroom stijf. Hij is goed als je hem op de kop houdt en er niks uitvalt.
- Rasp de chocola, TIP: het ziet leuk uit als je witte chocola en een andere mixt.
- Doe de slagroom in een spuitzak en maak toefjes. Dan besprenkel je ze met de geraspte chcola. Je zet op een paar een half paaseitje.
- Maak fondant roosje, weet je niet meer hoe het moet? klik HIER!
Zet ze op de cupcakes.
 
 
 
Dat was het!
 
xx Luuke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten