woensdag 20 maart 2013

appel kaneel cakejes

heeii!

hier weer eens een berichtje. Deze keer heb ik niet met fondant gewerkt. Ik ben helaas de foto's vergeten te maken, maar ik heb look-a-like op internet gevonden:
 
Nodig:
cupcakebeslag
1 appel
kaneel
botercream (boter+poedersuiker mengen)
appelsap (het drinken of zelf kijken hoe je het sap
uit een appel kan persen)
 
Doen:
- Maak het beslag klaar.
- snij de appel in hele kleine blokjes en doe ze bij het beslag. Roer het met een lepel door elkaar. Nu een beetje kaneel door en roer weer.
- pak cakevormpjes en vul ze ongeveer tot de helft. Als je wilt dat je een mooi cakeje wilt krijgen zoals op het plaatje gebruik je een bakvorm zoals hier:
 
 - zet ze in de oven, ondertussen kun je de botercream maken. Als je de goeie botercream hebt, doe je er een beetje appelsap door voor een appel smaakje. Niet teveel anders wordt het te waterig en kun je geen mooie toef maken.
- Als de cakejes klaar zijn, haal je ze meteen uit de bakvorm als je die gebruikt. Anders gaat het cakevormpje los zitten. Laat ze eerst afkoelen. Dan kun je een mooie toef maken met een spuitzak. Besprenkel het met een beetje kaneel en klaar!
 
dat was het alweer!
 
xx Luuke
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten