dinsdag 21 augustus 2012

Scones

heeyy,

Een van mijn hobby's is bakken en een van mijn lievelings dingen om te bakken zijn scones. Scones zijn britste broodjes meestal geserveerd met jam, maar doe maak gewoon naturel, met rozijnen of met (pure) chocola. Zelf vind ik met chocola het lekkerste. Ik gebruik altijd de mix van homemade.



Ze zijn heel gemakkelijk te maken, alleen het nadeel is dat het deeg in het begin heel erg plakt.

Hier komt de bereidingswijze met tips!

Zelftoevoegen:
- 65 gram boter op kamertemperatuur
- 250 ml melk
- 1 ei voor het bestrijken
- suiker voor na het bestrijken (anders smaakt het heel oud)

Bakken:
bak de scones in een elektrische oven op 220 celcius gedurend 12 minuten.

Bereidingswijze:
Verwarm de boter een beetje zodat hij smelt en makkelijker te mixen is. Doe de mix in een kom en meng de boter door de mix. Voeg vervolgens de melk in een keer toe en meng dit kort met elkaar. Als het erg plakt doe je er een heel klein beetje bloem tussen.
Bestrooi nu de aanrecht met bloem, als je het handig vindt doe je een klein beetje op je handen. Maak een rol van ca. 30 cm lang en verdeel deze in 10 gelijke stukken. Als je er ook wil met rozijnen en/of chocola dan doe je de helft (15 cm) afsnijden en in de kom leggen en mixen met de rozijnen of chocola(chocola eerst klein maken, rozijnen kunnen er zo in) Maak er bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat(ze worden zeker de helft dikker!). Bestrijk ze met een geklopt ei en tot slot bestrooi je ze met een laagje suiker.

Serveertip:
serveer de scones met (slag)room en jam.


















Ik hoop dat je ze een keer gaat maken, veel plezier ermee!

xx Luuke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten